Wednesday, December 30, 2009

makinlamamakinrasanakmati

jiwa kacau
jiwa tak karuan
aku tak tau nak pk apa
berkecamuk
tiap apa yang aku cakap salah
semua pun
semua pun kata aku cakap tak guna otak
tak pernah fikir apa yang nak di cakap
semua pun salah aku juga
aku ni apa ha??
tunggul agaknya yang tak boleh cakap apa-apa
tak boleh bersuara untuk pada apa yang diutarakan
dibaratkan ditimurkan
semua nya aku kena ikut saje
EMO?
ye aku memang emo
segala nenek emo ada dalam diri aku sekarang
lau aku pegang parang konpem aku dah bunuh diri sendiri
bukan orang lain
sebab aku rasa aku ni macam perosak kebahagiaan orang lain
porak perandakan orang lain
semuanya pun aku
aku punca orang lain kena marah
aku punca orang lain dipersalahkan
betapa tak gunanya aku ni hidup
kenapala abang2 mak tak bawa aku sekali pergi?
biarlah orang nak kata aku ni gila
tak waras
memang itu aku
akal cetek
tak pernah berguna
macam bawa sial pun ada
harap maaf

Monday, December 28, 2009

another new year come

feel to fall..
and a road to be taken

itu yang aku rasa sekarang
tak semuanya mudah
tak semuanya indah
tak semuanya payah

aku redha dengan semua kepergian
aku ikhlas merelakan
aku terima apa jua alasan
aku betah semua cacian

sebab aku masih mahu hidup
masih mahu menghirup
masih mahu berteduh atas limbungan kasih yang redup
biarpun antaranya tak dapat aku kucup

kemungkinan yang memungkinkan sangat menyesakkan nafas
sangat menghimpit perasaan
minta untuk dipermudahkan segalanya
biar aku terus merasa lega dan lena

dan selamat tinggal untuk setiap saat dan masa dan juga tarikh-tarikh yang pernah satu waktu terlalu menyesakkan dan menyiatkan.
aku tak berharap tapi aku meminta agar another new year come nanti beri aku satu kepuasan, kebahagian dan ketulusan hidup yang aku cari.

amin.

notahati: doa agar kalian semua terus dilindungi dan dicintai yang Maha Esa..

Friday, December 4, 2009

final

dah sampai bulan 12..dan semakin jarang untuk post blog..x ada ap yang menarik untuk di cerita, dikonsi dan sebagainya..

*dan sebagainya*
ayat yang paling popular masa sekolah dulu bila buat karangan..konpem2 ada ayat ni untuk panjang2 kan ayat..hahaha..aku rasa bukan aku sorang yang suka guna perkataan tu kan?hahahha!

banyak lagi sebenarnya ayat2 yang diguna pakai dalam karangan sekolah2 ni dulu..tapi aku tak ingat..sebab aku buat karangan ni dari hati..sebab tu bila time peksa konpem2 aku tak ambik karangan fakta..aku lebih suka karangan mereka-reka dan merapu-rapu nih..i likeeee...heheeehehe..dan sekarang juga aku tengah merapu dalam blog ni..

bukan apa, aku sebenarnya agak tensi..tensi dengan life aku sendiri..bukan tensi sebab orang lain..tapi be serius aku tensiiiiii!!!!! yang tak dapat dibendung lagi..yang mampu aku buat cuma diam..diam dengan berfikir..bukan diam kosong..aku tengah fikir mana aku nak cekau duit nak bayar deposit umah lau konpem aku pindah..mana aku nak setup umah sewa tu lau bos aku sendiri tengah angin puting beliung sekarang ni gara-gara maid dia dah berhenti keja..dia punya stress tu sampai 1 company effect..alhamdulillah ada juga side income yang tak seberapa tu..aku terpaksa la ikat perut lepas ni..hahahaha..kurus2..semakin sewel nampaknya..

dah masuk cerita lain dah..banyak benda aku nak settle bulan ni..serius banyak!dan banyak duit nak pakai..tapi aku lebih pada yang memerlukan..segala kehendak aku sendiri aku tolak tepi dulu..fikir mana yang penting je..takpela..hari ni hari mereka..mungkin satu hari nanti hari aku kan?sapa tau?

*ada sapa-sapa mau ikut berbaring di tengah2 highway?*

notakasut: aku nak beli kasut baru..tapi mungkin terpaksa lupakan dulu..huhuu..saving tu penting..aku ni dahla pengecut!

Friday, November 20, 2009

mengalah

agak lama aku tak post blog..
sebab kan kebizian yg tak berapa bizi..
dan hangin badan yang sama cam cuaca sekarang
apa yang aku boleh buat, aku cuma tunggu masa yang sesuai
masa yang sesuai utk aku blah..
aku tak nak cari gaduh lagi dah.
aku tak nak bermasam muka or ada rasa tak puas hati antara satu sama lain
dah cukuplah aku bercakap itu ini
sampai masa aku pergi dan diam
biarlah aku tentuka jalan hidup aku sendiri
susah ke senang ke, aku tanggung sendiri
aku dah penat jadi badut..
ye..badut gemok
badut yang happykan orang,
tapi org tak tau badut tu nangis ke x.

i'm learning from my eyes..

aku dah tak mampu nak sangkal semua ayat2 yang keluar dari mulut dia
mungkin sebab silap aku juga
tapi apa kan daya..sebab tiada siapa yang berbuat apa2
dan sikap nya semakin menjadi-jadi
aku cuma boleh doakan suatu hari nanti dia akan menjadi manusia yang berguna
hopefully..aku cuma boleh mengharap..
dan harapan itu aku serah pada yang lebih berkuasa..
pada yang lain2 jua aku doakan yang sama

tak lama lagi raya haji
raya korban dan aidiladha..
semua dalam 1 hari tapi punya banyak nama
dan segala perasaan yang aku korbankan..aku redha

lagi sebulan setengah dah masuk tahun yang baru..2010
dan aku masih single..hehehe..
bila agaknya akan double?
wallahua'lam
doakan aku semua-semua

^.^

nota jari: tersangat tak sabar nak balik kampung..

Tuesday, November 3, 2009

2,3 hari pasal makan

whoopppiieeee!!!

dah bulan November dah..sekejap sgt neh..
dan aku masih belom cakap kat akak aku yang aku akan follow company aku ni pindah ke Balakong and aku kena la cari rumah sewa..
same goes to my bf..dengan dia pun aku belum cakap lagi..aduhai..
ikutkan rasa hati takmo la duk tempat lain..
tp nak wat camne kan..
aku kena juga buat mcm ni..lau x sampai bila?
tapi rasa serba salah juga sebenarnya
Tuhan, beri aku petunjuk....aku buntu..
ikutkan company akan pindah bulan ni
tapi masa2 ni xde tanda2 pun lagi..
mungkin agreement belum settle..
tapi yang pasti next year dah beroperasi di tempat baru..
hopefully aku berjaya berdikari duduk sendiri..
aminn...

dan juga disebabkan ini mungkin, lately ni..aku asyik rasa nak makan..
makan dan makan..makan lagi..huhuu..
selera macam org gila
aku pun tak tau kenapa
tension kot..tapi.. entahla..
aku perlukan terapi hujung minggu nampaknye ni..hehehehe

nota keyboard:
pohon restu dari abah n family, doakan aku berjaya dalam apa yang aku buat sekarang..

Saturday, October 31, 2009

ish..entahla..

dari malam tadi bila dia cakap itu dan ini aku terus bungkam diam..
diam sampai tak tau nak cakap apa selain dari respon "ermm.."
itu je..bermakna, aku dah teramat jengkel pada empunya suara..
dan kenapa dia menjengkelkan sangat..?
aku tak faham..
memang-memang aku tak faham..
kenapa setiap kali apa yang dia respon terlalu menyakitkan hati..
sebab..setiap apa yang aku buat bagi nya tidak sempurna..
langsung tidak..
dan kenapa aku boleh terima dia sesempurna nya dia walaupun dia memang tak sempurna tanpa dia sedar..
tanpa dia sedar yang dia pun selalu juga lukakan hati aku?
dan dia cuma sedar yang aku selalu menyakitinya..
tidak faham tentang dia?
harus aku memberi faham sedangkan aku sudah memahami yang kau tidak suka akan begitu dan begini?
harus aku memberi terang walhal kau sudah terang-terangan jelas dengan segala-galanya?
tolong plis, aku tidak minta apa-apa harta benda..cuma satu pemahaman yang kau dah menyakiti hati perempuan ini dan atas alasan kerana aku yang pinta untuk kau berkata-kata..
dan dengan balasan kau katakan, "right after dis i'll talk no more"
apakah?
aku..terpana..
aku..terdiam..
aku..terpempan
aku..membungkam..
nangis tidak, ketawa pun tidak..
sebab..masih aku fikirkan..salah aku kah?
sedangkan aku yang terasa sakit di hati..
salah aku kah?
sedangkan aku yang berupaya untuk tidak menyakitimu..
menjaga setiap bicara..
bagaimana kamu sebenarnya?
mahu yang hitam kah atau yang putih kah?
aku betul-betul tak faham..
----------------------------------------------------------

*otak terus ligat..

andai penulisan ini dapat melegakan jiwa dari semua rasa..
aku rela berdiam begini dan berkata hanya untuk diri sendiri kalau itu pun yang kau suka..dan suka aku bicara kan yang aku suka kau berkata, aku suka mendengar suara kau..sebab aku sayang kan kau dan sebaiknya aku cuba jaga setiap pertuturan..bukan mahu jadi hipokrit..tapi itu aku..kalau aku bisa berubah kenapa kan tidak kau?
jangan kau manis bicara tentang itu dan ini sedangkan kau tak pasti apa isi..
hey..aku tau siapa engkau..aku tahu setiap inci diri kau..tapi bukan aku untuk kasi malu sama engkau...harap maklum..

nota telinga: tiap yg aku dengar aku semat..aku jadikan pedoman..supaya bila sampai masa nanti kau akan rindu untuk berkata yang positif-positif tentang seorang aku..bukan aku ini minta untuk disanjung..cuma kerana aku kandung rasa sayang seorang aku pada diri seorang engkau...

Thursday, October 22, 2009

hujan lebat mencurah kini..bagaikan tiada henti..

kat luar dan dalam..
aku rasa aku prefer duk kat luar tu kalau aku tidak bekerja sekarang
sebab kat luar hujan sangatla lebat..
kan seronok dapat mandi hujan macam dulu2..
kepingin sangat untuk semua itu..
tapi semua tu kalau kat kampung adalah sangat seronok..
miss my gud old days..
sejuk penghawa dingin adalah sesuatu yang menyakitkan berbanding dengan sejuk air hujan..
sebab utk 3 hari berturut-turut aku sakit tanpa ada yang tahu..
biarlah aku diam..
untuk apa bercerita kalau tiada yang mendengar..
kalau ada pun mungkin si dia dan dia..
terima kasih..

dan sebab hujan..aku rindu pada adik beradik aku
yang 5 daripadanya adalah abang dah pergi untuk selamanya..
yang tinggal kami 5 yang perempuan yang mana aku adalah yang terakhir selepas mereka2
dan juga yang belum bersuami
belum punya kerja tetap dan bakal tidak punya pekerjaan entah untuk berapa lama mulai tahun depan..(aku harap ada pintu rezeki untuk aku)
dan masih berkira2 untuk memulakan sesuatu pekerjaan sendiri yg belum pasti bila akan bermula..
disebabkan itu jugala aku tinggal dengan salah seorang kakak..
dah 2 tahun disini..
tapi mengertinya aku seorang yg tidak punya tempat tinggal sendiri,
transport sendiri..dan tiada keyakinan diri

haih*

dan semakin aku perhatikan..
ada kakak2 yang mula berubah..
yang seperti menjauhkan diri..
macam ada rahsia disebalik kata..
cuma aku berbuat biasa..
ada pulak yang hanya nampak salah aku di matanya..
sedangkan baiknya aku dia buat2 buta..
Ya Tuhan..aku tidak minta dibalas..
tidak minta aku pada dia utk nampak kebaikan aku
cuma jangan la dia nak ungkit-ungkit segala..
dan semalam aku sakit yang teramat sampai aku tak peduli tentang apa-apa
makan, mandi, budak mengaji, kerja-kerja rumah dan segalanya..
aku betul-betul rasa sakit yang amat dan aku tidur tanpa bangun..
aku sedar-sedar jam 7 pagi tadi..
12 jam aku tidur..
and i really got my dark room, the blanket and the pillow..
sweet dream sayang..
hati aku betul-betul luluh..

nota hati: biar disimpan segala rasa agar menjadi rahsia sebab tiada yang mahu merasa semuanya..

Wednesday, October 21, 2009

kekasih yang tidak dianggap

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:
sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

sebagai kekasih yang tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah



the whole day just like a grey sky..
serius i'm not in a gud mood..
no heart to talk to anybody..
no feel to smile..
because it's to hard for me to create a smile
cause it pain..really pain..
and i just want lay down in the dark room with the blanket n the pillow..
hoping someone come to my side and be with me till the pain gone~~

Tuesday, October 20, 2009

hari ini dan semalam, hari ni bertambah serius

semalam boleh melantak lagi walaupun perit terasa
hari ni, langsung..masuk air pun sakit nye lemah gigil satu badan
aduhai..selera mula mati..
tapi sedang kosong yang amat kosong..
perlu dikuatkan juga untuk membuka rongga yang satu itu..
walau gigil mana sekali pun perlu diisi yang kosong itu

dan bila seluruh tulang belulang mula nak berselisih
aku jadi keras..kaku
duduk tak kene, berdiri tak kene rasa mau berbaring lena..
mungkin sebab keterlanjuran mulut berbicara untuk tempoh 48 jam kelmarin,
nah, sudahnya ko dapat hadiah dr Tuhan!
ampun ya Tuhan..
ampunkan aku..
aku tau tidak seharusnya aku begitu..

nota tekak: len kali jgn sesuka hati nak memaki..Allah bayar cash je sekarang..renung2 kan dan selamat beramal!

Monday, October 19, 2009

terapi hitam

keadaan: sangat sejuk
mode: sangat sakit kepala, sakit sampai ke dalam tekak
mood : no mood at all
dan : serasa mahu berbaring diatas tar hitam selepas hujan..mesti indah sangat bau nye..
*alamak! bos ada depan mata!
huhuuu..saspen..
aku betul-betul macam dah tak betul..
aku rasa nak tido 12 jam tanpa henti..haha!
tapi betul, rasa longlai gemalai badan ni..
tapi tiada siapa tahu kecuali Allah..
ya betul! tak ada siapa nampak..
aku letih, aku penat, aku tak cukup tido, aku tertekan..
Alhamdulillah, Alla masih ada menemani..terima kasih..
lagi 5 minit nak balik..
aku pun dah lupa apa aku nak buat balik nih..
i need some energy~~plis..

hari ni, semalam, berbakul2 aku memaki..
semua pun dalam hati..
akibat 2 orang insan yang tak sekolah ataupun tak habis sekolah yang amik seat aku n balak aku masa nak tengok PAPADOM, lepas tu buat2 tak tau, senang cerita diorang BODOH!
ikut aku nak jerit je kat telinga dia.
gaduh pun gaduh la..
yang penting aku puas!terlebih ajar punya orang
seb baik balak aku ada dowh!
kalau tak..grrrr..
dah time tengok, ada pulak mak bedah mana entah kecoh mulut atas bawah ikut satu2 dialog dalam citer.."oi makcik! lau dah tengok tu diam2 ar!" kecoh!
lagi la sengal, jantan mana entah yang tak reti silent handphone, ikut hati aku bg makan kasut saiz 8 tu baru tau..
serius aku marah..
dah la masuk lambat 10 minit..
jadi pulak macam2 hal..
haih..
dah la sebulan sekali je boleh keluar merayap sesuka hati..
huh!
dah la aku nak balik..
nak tido (kalau boleh)

nota kasut: kalau aku jumpa lagi orang2 macam tu, aku make sure dia makan kasut yg aku pkai tu!

Friday, October 16, 2009

aidilfitri lalu..





hanya sedikit yang hendak dipertonton..
sangat terkilan sebab kamera yang ada mengalami masalah teknikal..
so, gambar bersama abah, dihari raya pertama hilang macam tu jer..
tak apala..insyaallah ada yang lagi indah dari itu..

dan disini aku

gila lama aku tak update blog sendiri
kalau rumah ni konpem dah bersawang..
tak ada banyak cerita nak di publish..
walau pun hakikatnye banyak bercerita dalam hati jer..
sebab aku tak reti nak luahkan macam ni..
dan terkadanag aku lebih suka diam jer..
hmmmm..
raya kali ni tak berapa happening..
tu yang aku boleh cakap..
dan aku da update pasal raya semua kt facebook..
tak nak banyak cerita biar gambar je yang bercerita
apa yang penting bagi aku, tengok abah tersenyum..
happy, gembira, bila dia tengok anak2 cucu2 ada depan mata
walaupun anak2 lelaki semua dah tak ada..
semua ikut mak..
dan anak2 pempuan tabah macam abah kan?
hehehe..insyaallah..
i'm mean it..
aku bercerita pasal isi hati aku..
tapi tidak semua..
sebab aku tak reti nak tulis berkias2..
yang ada pun semua direct to the point..
nak ber melankolik ke metafora ke flora n fauna ke serius aku tak reti..
sebab aku memang kurang subjek2 macam tu..
bagi aku biar pahit, pedas tapi sekurang2 nye kita tahu rasa yg sebenar daripada kita tertanya2 apa rasa nye..hmm..
kalau rasa manis, manis la dia
kalau rasa masam, masam la dia..
ok, nanti2 aku update lagi..
bukan ada orang baca pun kan..
hahahha..
my pride is my priority..

wassalam..

nota jari:
ahad ni biirthday my sister..happy besday to u sis Intan..hopefully u'll get what u want, what u've dream to be realize..love u alwiz..=)

Weblog Popular 1Malaysia.

weblog malaysia


Denaihati ingin mencari Weblog Popular 1Malaysia dalam jutaan weblog di Malaysia. Hadiah yang ditawarkan adalah lumayan!

Kontes hebat ini disponsor oleh sponsor2 yang hebat juga:
SAUDACARE, ANISHA ONLINE MALL dan One Malaysia Blogshops (Directory Blogshop Malaysia)

Saya suka dan amat tertarik untuk membaca blog Fynn Jamal atas sebab setiap entri yang beliau publish di blogspot ini sangat menyentuh jiwa setiap yang membaca..gaya penulisan dari metafora nya sangat sesuai dan bahasa yang digunakan terlalu simbolik..

Saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog Precious

Jom join Weblog Popular 1Malaysia.

Contest ini tamat jam 12.00 am pada 30/10/2009.

Friday, September 18, 2009

entry terakhir bulan Ramadhan 1430H



28 Ramadhan 1430H,
Dah penghujung Ramadhan..sayuu..
lepas ni mula Syawal..budak-budak happy la kan..
dapat duit raya, baju raya baru..haha
sama la macam aku budak-budak dulu..
x sabar-sabar nak raya..
tapi sejak mak takde, semuanya rasa biasa-biasa jer..
lagi sekarang aku dah keje..banyak nak kena budgetkan..
insyaallah rezeki ada dimana-mana jua..yang penting usaha..
hari ni last keje..esok cuti sampai la 27hb nanti..
28hb dah masuk keje..
cukupla cuti tu untuk aku berehat sekejap..
jumpa adik beradik..
cakap pasal adik beradik, raya kali ni berbeza..
tinggal kami 5 beradik perempuan je ngan Abah..
untuk tahun pertama, abang aku takde..

Al-Fatihah untuk semua-semuanya..

aminn..
apa yang aku harap setiap kali raya, aku nak tengok bapak aku happy..
aku tak happy pun tak apa..cukup tengok abah senyum, gelak-gelak tengok cucu-cucu dia punya peel..
sembang-sembang ngan ipar duai..
haha..aku?
biase-biase jer..
"aku bukan sesiapa di mata-mata mereka"
cuma dapat luang sikit masa dengan kawan-kawan pun cukup..
setakat ni belum ramai lagi yang dah kahwin..
so, takdela ralat sangat kan.. =)
untuk apiz pun raya kali ni amat lain..
yela mak dah takde..
kalau tahun lepas mak ada lagi, sempat jumpa setahun lepas tu jer..
semoga ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
aku harap apiz tabah dan kuat hadapi semua ni..
sebab ini pertama kali untuk dia bukan untuk aku..
aku dah hampir lali..lupa apa perasaan tu..
subhanallah..

apa pun pada kawan-kawan semua, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin..
halalkan segala kata-kata yang tercoret di sini..

siti yuhani othman
kajang..

Wednesday, September 16, 2009

26 Ramadhan 1430H

haih
belum sempat taip apa pun dah ter publish..
apa pun lagi 3 hari nak masuk bulan Syawal..
apa rasa?
tak sabar?
seronok?
excited?
entah..tak tau nak gambarkan..
cuma agak excited nak balik kampung..
bagi abah baju raya..
bagi duit raya..
raya kali ke 25..i'm still single..
masih begini..
bezanye saiz badan..
ye..saya semakin mengembang..
malam tadi terfikir nak minum TRUDTOX..
berkesan atau tidak?
aku kawal makan macam mana pun badan tetap macam ni juga..
tak seronok la..
jalan jauh2 sikit tapak kaki mula sakit..
memang tak seronok..huwaaaaaaaaaa
dah la tak cukup tidur..
badan pulak makin naik..
stress betul la macam nih..
belum tambah lagi 1 masalah lagi tu..
x boleh cakap sini..bahaya..
apa pun aku harap dalam masa2 lepas raya ni aku boleh turunkan berat badan yg ideal..
insyaallah..semoga Allah membantu hambanya ini..

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin..

Tuesday, September 8, 2009

18 Ramadhan

dah lebih 2 minggu berpuasa
maknanya ada lagi 2 hari untuk 10 malam terakhir bulan Ramadhan..
subhanallah..
cepat betul masa berlalu..
tak sedar yang bulan puasa ni dah nak habis
lagu-lagu raya jangan ceritala..
semua stesyen radio dah mainkan lagu raya..
cuma aku tak terasa sangat sebab sekarang dah jarang dengar radio
nyanyi sendiri jer..haha..
yang pasti ramadhan kali ni agak rasa puas sebab dapat tarawikh dengan hati yang tenang..insyaallah..
walaupun ada beberapa hari aku tinggal..ampun ya Allah..
nafsu tu kadang mengatasi segalanye..
dan lagi satu, puasa kali ni aku kurang makan kot..
makan ap yang ada..
aku tak pegi bazar setiap hari..
kalau ad aku pergi pun sebab cari barang..
sesuatu yang membosankan bersesak-sesak kat bazar tu..
makannya lagi sedap yang kakak aku masak..hehe
walaupun sekadar nasi putih, sayur air, ikan bakar dan sambal kicap..
cukup buat aku tambah 2 kali..
erkk..baru tadi cakap kurang makan..haha..
kurang makan benda-benda lain..
sabtu ni insyaallah kalau jadi akan ke Pantai Jeram dengan encik assraf..
dengan niat nak berbuka puasa..insyaallah..
dia yang beriya-iya nak ke sana..
ikutkan lah..bukan selalu pun..
harap-harap semuanya berjalan lancar..
sejak sebelum puasa sampai lah hari ni,
kesihatan aku tak berapa nak baik
lepas baik demam, batuk,
habis batuk, selsema pulak
sekarang selsema dah hilang,
aku demam lagi..
cuma tak kritikal
aku memang tak berani dah nak minum air yang beli kat bazar tu..
serius tak berani.
sebab tiap kali aku minum badan aku rasa lain macam..
kecuali air soya panas minggu lepas aku beli..
yang tu je la ok..
ish..takut kan..
dengan sekarang ni banyak penyakit menular..
na'uzubillah..minta di jauhkan..

nota hati:
semoga ramadhan kali ini berakhir dengan kegembiraan dan kesempurnaan..

Monday, September 7, 2009

demi cinta



Maaf, ku telah menyakitimu
Ku telah kecewakanmu
Bahkan ku sia - siakan hidupku,
dan kubawa kau s’perti diriku
Walau hati ini t’rus menangis
Menahan kesakitan ini
Tapi ku lakukan semua demi cinta
Akhirnya juga harus ku relakan kehilangan cinta sejatiku
Segalanya t’lah ku berikan
Juga semua kekuranganku
Jika memang ini yang terbaik
Untuk diriku dan dirinya
Kan ku t’rima semua demi cinta

Reff :
Jujur, aku tak kuasa, saat terakhir ku genggam tanganmu
Namun yang pasti terjadi, kita mungkin tak bersama lagi
Bila nanti esok hari
Ku temukan dirimu bahagia
Ijinkan aku titipkan kisah cinta kita selamanya

tapi bukan aku


jangan lagi kau sesali keputusanku
ku tak ingin kau semakin kan terluka
tak ingin ku paksakan cinta ini
meski tiada sanggup untuk kau terima

aku memang manusia paling berdosa
khianati rasa demi keinginan semu
lebih baik jangan mencintaiku aku dan semua hatiku
karena takkan pernah kau temui, cinta sejati

reff:
berakhirlah sudah semua kisah ini
dan jangan kau tangisi lagi
sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
sejuta kata maaf terasa kan percuma
sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

semoga saja kan kau dapati
hati yg tulus mencintaimu
tapi bukan aku

Wednesday, August 26, 2009

abah

emak

malas

jam dah pukul 5..tapi aku still kat ofis lagi m'update blog nih..
saje jer..dah tahap malas giler dah nih..
letih+ngantuk+lapar = malas..
aduyaii..tapi bila sampai umah, konpem penat aku malas aku semua hilang..
huhuuu..hebat kan?tak hebat pun..memang dah kena buat semua2 tu pun..aiyarkk..
hari ni ingat nak ke bazar nak cari buah..i miss fruity..huwaaa..
rasa tak best bila berbuka takde buah-buahan segar..
tapi cuaca kat luar tu gelap semacam jer..moody jer..macam aku..
entah kenapa hari ni aku rasa bosan kat ofis ni..
rasa nak balik umah jer..huhuuu..

hujung minggu ni cuti sampai isnin..
best
nak balik kampung ngan along..
hopefully kali ni takdela aral melintang..
aku dah lama sangat tak balik..
nak balik juga walaupun kejap.
nak bagi tenang hati ni bila tengok muka abah yang sorang tu..
yela, teringat zaman-zaman sekolah..
pukul 4 pagi abah kejutkan suh siapkan sahur..
arwah abg akan teman kat dapur sambil jerang air..
kami hidup bujang..tanpa mak..selama 4 tahun..
dari aku form 2 sampai form 5..
tiap kali nak puasa, aku doa banyak-banyak kat Tuhan supaya dia bagi aku kesihatan sepenuhnya, biar aku dapat puasa, dapat bangun sahur, dapat masak buka ngan abah, buat kuih tempeyek ngan abah (walaupun panas)..
alhamdulillah allah makbulkan doa aku..syukur sangat-sangat..
tapi part paling sedih raya haji..
bila aku dok umah sorang-sorang, pegang penyapu, duk kat tangga, dengar takbir raya kat radio..aku nanges..masa tu adik beradik aku sorang pun x balik..
sedih beb..abah ngn arwah abg g masjid takbir raya.aku kat umah melalak atas tangga..
sekarang akan nanges pun sorang-sorang dalam bilik bila tulis diari..
semuanya aku..
dan aku inilah semuanya..
dulu kini, selamanya..
tak pernah lepas dari dosa..
tak pernah pinta semua-semua..
hanya pinta satu dari Tuhan beri aku kesempatan untuk tebus segala dosa..

nota hati:
aku penat...

Tuesday, August 25, 2009

4 Ramadhan 1430 Hijrah

dah masuk hari ke 4 puasa..
malam tadi dengan semangat ikut abg ipar dan anak-anak bertarawih
kakak terpaksa tinggal di rumah dengan anak-anak kecil yang sedang ketiduran
kali ni ke surau jenaris..surau kecik jer..
tapi biar kecik isi penuh..
dan aku memulakan rakaat pertama tarawih dengan hati yang tenang dan jiwa yang sihat
alhamdulillah..
dan iye..aku jatuh cinta dengan suara imam yang mengalunkan Fatihah dan ayat-ayat al-quran terpilih
sangat indah
sangat asyik
bacaan nya..
usai 8 rakaat tarawih dan 3 rakaat witir..
aku balik rumah dengan rasa seronok..
Alhamdulillah..
sebenarnya badan aku ni sakit-sakit sebab dah lama tak buat solat lama-lama ni..
hehehehhe..
kesian aku..
cakap pasal kesian,
kesian sama kakak aku, yang belum sihat sepenuhnya
batuk yang menjadi
sakit dada..
haih..
menakutkan
dan malam tadi adam pulak demam
badan dia betul-betul panas..
aku sendiri yang rasa sebab dia baring kejap atas aku
pagi tadi dia tak bangun sahur dan merengek sakit kepala.
aku dengki "adam nak air jagung lagi?"
hehehheee...kejam
takdelah..aku sygkan semua anak-anak buah aku
diorang je tak tau sebab aku garang..=)
hari ni juga adam tak puasa..sebab dia kekurangan air dalam badan
seb baik hawa jenis tak kisah..
bagus si hawa ni..kuat semangat
apa pun aku harap puasa sebulan ni beri banyak kebaikan bagi aku sekeluarga
dan tahun depan agak-agak aku sambut puasa dengan famili akak aku lagi ke tak ehk?
hehehhee..
wait and seee....

Monday, August 24, 2009

sleepy mode

seriusly aku mengantuk yang amat..
rutin harian dah tukar mula dari hari sabtu hari tu..
tiap hari kul 4am dah terpacak di dapur..
masak sahur..sabar..
bulan puasa memang banyak bagi ujian..
ujian sangat-sangat..
so aku kenalah bersabar banyak-banyak..
kalau tak rugi je puas..
malam tadi aku tak tarawikh..
lepas berbuka jer satu badan ni rasa bisa-bisa..
memang dah tak larat dah..
stay kat umah ngan my sis..
dan dia dari awal puasa lagi dah sakit..
kesian dia..
aku harap dia cepat-cepatla baik..
hujung minggu boleh lagi aku tolong-tolong waktu pagi-pagi ni
tapi lau weekdays?sapa nak tolong..
konpem-konpem aku keje..
balik kul 5.30pm..
aku cuma boleh tolong sediakan berbuka je la..
ya allah..
kuatkan semangatnye..
beri dia kesihatan yang sempurna..
sembuhkanlah penyakitnya dengan kadar yang segera..
aminn..

Friday, August 21, 2009

ramadhan..

salam..
kepada semua rakan-rakan taulan,
seluruh ahli keluarga,
jiran-jiran,
seluruh umat islam,
yang tersayang dan tak sayang...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK~~
semoga ramadhan kali ini lebih memberi makna kepada kita dan memberi banyak manfaat dan kebaikan untuk diri kita dan juga orang lain..same goes to me..
aku harap ramadhan tahun ini memberi aku peluang untuk meningkatkan apa yang tak bertingkat lagi..ahakss..
betul-betul..bukan main-main..
sebab aku tau aku tak sempurna..
dan kesempurnaan itu milik Allah yang abadi..
the Greatest is the Perfect..(apa aku mengarut)

dan juga, moga Allah makbulkan impian aku dan cita-cita aku walaupun aku tau bukan senang untuk aku dapatkan tapi aku akan cube juga..slow macamna pun aku tetap akan dapatkan..impian apa?Allah sahaja yang tau..=)

malam ni kalau jadi, aku, along, kak intan n family, kak sim n family nak balik kampung sambut puasa ngan abah..hopefully takde aral..bukan senang nak kumpul2 macam ni kan..tapi aku open.mana2 pun boleh..yelah..single lagi kan..pada yang dah berkeluarga tu agak payah la..yelah kakak2 semua dah kawin..so kenala ikut cakap suami kan?hehehe..semau tu ada kebaikannya..setiap apa yang Allah buat ni ada sebab dan hikmahnye..kita pulak kena terima dan redha..ermm...sau pengajaran untuk aku yang bujang lagi ni..

oklah, nak sambung buat keje..ke main game ke..hehehe..
selamat semuanya..=)

nota tangan:
rasa sangat teruja nak sambut ramadhan tahun ni..agak2 tahun depan macamna ehk??

Friday, August 14, 2009

cahaya kasih




Sinopsis Nur Kasih Episod 12
Nur Amina memulakan pekerjaannya. Tanpa diketahui, Adam juga turut bekerja di pejabat yang sama dan Adam merupakan kawan baik kepada bosnya.

Keadaan Katrina semakin teruk. Aidil menyarankan Adam membawa Katrina berjumpa pakar sakit jiwa untuk membantu memulihkan Katrina.

Sarah pula cuba mendekatkan dirinya dengan Aidil.

banyak-banyak cerita melayu yang aku follow..sebab aku ni bukan kisah pun cerita melayu ke apa ke..yang penting cerita tu best dan ada mesej tersendiri..even akak aku yang tak suka cerita melayu pun boleh suka cerita ni..seriusly aku leh nangis tengok cerita ni..aku suka watak nur amina..dan aku suka nama dia..sangat cool..haha..teringat kt arwah mak, nama dia Aminah..=)
apa2 la..

yang penting kredit untuk pengarah dan creator cerita ni..sangat menjadi..i likeee..malam ni tak sure sempat ke tak nak tengok..adess..takpe, tv3 online kan ada..okla fellows, enjoy the best drama in malaysia!

denting daun jatuh



apa yang aku boleh katakan..
kita memang diciptakan sebagai sesuatu yang tidak kekal
dan dalam pada yang tidak kekal itu kita hanya boleh kekalkan 3 yang utama
ilmu, amal, soleh..
dan semalam, 13 Ogos 2009, pejuang Islam yang terkenal, kembali ke rahmatullah..
satu kehilangan yang besar bagi aku berbanding dengan pemergian yang sebelum ini..
itu hak masing-masing..
tapi tak perlu lah diceritakan kehebatan atau keaiban orang-orang yang dah takde ni
tak ada faedah pun..bukan kau dapat nama pun..mungkin lepas kau mati baru kau dapat title..title "arwah" itu je yang ko dapat
ada baiknye diam dan sedekahkan doa untuk yang dah pergi..
orang dah takde..tayangkan balik cerita-cerita dia dan gambar-gambar dia yang kurang sempurnanya dari segi agama pun bukan dapat kebaikan..
bagi kesusahan adala pada si mati..fikir dalam la sikit..
tapi bila pagi tadi aku tengok MHI, masa ahli-ahli rabbani usung jasad Ustaz Asri masa arwah rebah tu, aku rasa sebak, sayu..

moga Allah ampunkan segala dosa dan Allah tempatkan beliau di kalangan orang-orang yang beriman..
dan begitu juga aku dan seluruh ahli keluarga aku..
moga Allah ampunkan segala salah dan silap kami dosa-dosa kami sepanjang kami hidup..
aminn..

Al-Fatihah..

Wednesday, August 12, 2009

rindu terpalit..


----------------------------------------------------------------------
kema : salam, thanx sbb dtg kenduri hr tu..n tlg ape2 yg ptut

hani : salam..hehe..my pleasure..xde apa sgt la kak.tp x dpt main ngn afrina puas2..rmai org..hihi..

kema : afrina mkin meragam je dua tiga hr ni.tido x nk.nangis je nak susu..abah die lak x de..

hani : yeke..cian dia.bg susu puas x dia minum?dia rindu kt abah dia kot.cube lau dia tdo akak slimutkan ngn kain abah dia.

kema : dia minum susu smpai muak2 dh..smlm dr kul 7 akak bg susu bdn smpai kul 11. x mau jgk lelap mata.akak pn rse dia rindu abah die.

hani : da betul la tu.akak cubela bg kain plikat abh dia.ne tau kn.bdk kcik ni kdg2 cmtula.nk dua2 ad sblh dia.

kema : oo, yeker?nnti akak try.hrp2 mnjd la..mama akak dok ckp die lapa.x kn bg susu dkt 2,3 jam x puas.susu smpai tumpah2

hani : bby lau merengek, smada dia lpr, prt kmbung (ubun2 sjuk), rndukan ibu or abh dia.akak cubela.insyaallah..

*sms senyap kejap

kema : thanx hani bg petua tu kt akak..akak terus balut afrina dgn kain pelikat abh die.senyap langsung x merengek.tdo lg dgn aman.

hani : alhamdulillah..suke sgt..adik afrina ni ad2 je.cian ibu dia.biarlah dia tdo.akak pn rehatlah..msti pnt kn

kema : nnti nk petua, mtk kat hani lg ek.

hani : haha..boleh..lau ad hani bg..nti bila dia duk ngn abh dia jd cm2 bg kain akak plak.tbalik..hehehe..

------------------------------------------------------------------

end like that..
aku berkongsi apa yang ada..
ilmu Allah bagi untuk di kongsi..
aku pun belajar dari orang-orang yang berpengalaman
insyaallah..dengan izin Allah..
serius aku suka sangat bila dapat legakan hati orang lain yang gundah gulana..
bukan nak bangga ok!
aku suke sebab aku dah anggap kak kema macam kakak sendiri..hehehe..
dan adik afrina anak saudara auntie hani..heheheh..jangan nakal-nakal lagi..tak lama lagi abah balik la ye sayang..sian kat ibu..penat dah tu..hiii..

satisfied!



alhamdulillah..akhirnya dah sampai shawl yang diidam-idamkan..
order hari isnin hari ni dah dapat..thanks yaya..kalau ada sapa-sapa yang berminat dengan shawl cantik-cantik gi la jumpa yaya kat sini http://magicshawl.blogspot.com..
memang puas hati..servis yaya pun sangatla bagus..dan bila orang layan kia bagus kita kenala wat bagus juga kat dia kan..jangan palatkan dia pulak..lagipun yaya ni sangat sweet..mummy to be dis september..hopefully she will success in everything she do..aminnn..

lepas ni tunggu yaya upload ribbon..lau berkenan and berpatutan akan di usahakan untuk mendapatkannya di http://magicribbons.blogspot.com pun cantek-cantek all the stuff..sila lah jamu mata ye..



yang ni plak, sedang diusahakan untuk mempromosikan..cuma belum kesempatan..terlalu sibuk la sekarang dan masih mencari konklusi nya..ada yang berminat pm me on mozilla_4teen@yahoo.com..thank u =)

have a happy day!

Tuesday, August 11, 2009

@#$&%*^#(

ap tajuk entri?bahasa ibunda mahluk asing pun tak macam tu
tapi sesetengah orang mungkin anggap aku tengah dalam hangin puting beliung yang telah collapsekan bangunan kat Taiwan..hahhaa..aku ok jer..cuma ada benda yang serabut sikit dalam pale otak..ikutkan taknak post pun kat sini..tapi as a reminder to me and all people out there..jangan ikutkan nafsu yang berakal..itu jer..

aku tak mahu mengisahkan tentang apa dan siapa cuma kalau boleh bila bersaudara cuba lah cari jalan untuk tidak menyusahkan saudara yang lain..sebolehnye kita menyenangkan hati sesama sendiri..barulah aman hidup takde bermusuh-musuh..kan?tapi entah kenapa rasa tak puas hati tula yang selalu jadi raja segala perasaan dalam hati kita..termasuk aku..kalau pandai kawal pandai la luahkan..jangan salah luah cukuplah..macam rasa tak puas hati dengan orang tua..kalau nak luah pun dengan cara elok..bukan kasi hantam bantai terus cakap merapu rapan itu ini sampai orang tua punya otak pun leh jam tak faham sat hape pun..patut ke macam tu?lagi satu, jangan tamakkan harta dan kasih sayang..semua tu bahagi sama rata..adil..takde yang merajuk or tak puas hati..dan pulak pada mana yang dapat durian runtuh hasil dari badan-badan yang bertanggungjawab untuk bertanggungjawab menaja kehidupan seseorang yang telah kehilangan daya ataupun mati, jangan tunjuk sangat kau banyak duit..ya, mungkin itu rezeki engkau..tapi engkau juga yang tak suka orang berkata itu ini, walhal kau sendiri yang buka harum didada kau..ada fikir?cukup..

untuk yang jadi fire stone pulak, aku rasa baik orang-orang macam kau ni hidup kat zaman batu lagi bagus..hidupkan unggun api supaya penghuni-penghuni tu boleh bersorak "huhu haha!gugu gaga!!" what so ever..kau memang tak layak hidup zaman ni..kau tak di perlukan dari sudut apa pun..menyusahkan..kalau aku lah tak ada kesabaran, dah lama aku cincang kau lumat..biar aku jadikan bahan pembakar..nak??sanggup??jangan cuba nak tonggang terbalikkan segala periuk belanga, jangan cuba nak lagakan segala kepala kalau kau tak nak rasa pedih kat muka..aku bukanlah seorang yang sempurna yang hanya boleh duduk diam dan menganggukkan kepala..aku ni API juga..kalau kau rasa aku belum cukup panas untuk kau, meh la..aku hangatkan muka kau dengan lintang kasar di 2 tapak yang aku ada ni..mahu?waktu itu aku tidak kenal engkau siapa dan asal kau dari mana..faham?

cukuplah aku membebel..

Monday, August 10, 2009

kembali ke asal

bismillah..

dah kembali pada asal..
hari isnin..hari paling 'M' sekali bagi aku..
mungkin juga bagi orang lain..
hari pertama dalam seminggu bekerja..
haih..
letih badan ni aku je yang tau
orang lain tak tau
orang lain nampak aku hanya melepakkan diri
oh, tidak!
aku sangat-sangat penat dan sakit-sakit badan
rasa tak daya nak kerja dan rasa mahu tidur..
sebab aku pun kurang pasti kenapa aku sekarang ada masalah tidur
maksud aku bukan aku tak tidur
tapi aku tak dapat tidur yang berkualiti
tidur yang tak seronok
bila aku tidur waktu malam rasa sangat sekejap dah subuh
haih..
mungkin perlu pembaharuan isi katil ataupun perlu bertukar katil dan tilam
serta teman tidur selain dari encik patrick..
huhuhhuhuuuu..
mungkin juga..
tapi sabar lah..
belum berkemampuan dari segi wang..
kena sabar banyak-banyak
dalam bulan-bulan terdekat nanti bertambah lagi masalahnya bila mana mungkin aku tiada kerja..aduhaii
sabar...
astaghfirullah..

---------------------------------------------------

sabtu, 080809,
ke rumah encik assraf
ada kenduri akikah untuk anak saudaranya
NUR AFRINA WAFIYYAH MD AZIZI
adik dah sebulan besarnya..
cik hanie dapat bagi kasut comel tu je
hehehe,,
hopefully afrina suka ye..
untuk nenek,atuk,mak long, pak ngah, ibu, abah, pak teh and pak cu cik hanie bawakan kek coklat and puding roti..ok kan?
cik hanie tak sempat nak main-main ngan afrina
sebab sangat ramai orang and cik hanie pun buat kerja kat dapur je la
lagipun pakteh and yang lain-lain sibuk layan tetamu
kenalah cik hanie pandai-pandai bawa diri kan..
takpe..cik hanie dah biasa..
nanti lau afrina dah besar sikit kita main sama-sama k
leh main sekali ngan anak saudara cik hanie, kak icah
=)
apa pun cik hanie harap bila afrina dah besar jadi budak baik cam ibu and abah..
macam pak teh juga =)
ermm..sayang afrina..
next time kita jumpa lagi ehk..mungkin raya?
insyaallah..

Friday, August 7, 2009

biarlah berlalu..

dah 2 hari tak kerja dan 2 hari tak jenguk blog nih..
demam melarat..tapi bila check doktor dia cakap takde apa..
bagi ubat itu ini..bagi duit..balik..
hrmmm..
mungkin aku penat sangat..
tapi bukanlah aku untuk mengada-ngada mencanang cerita yang aku penat..
haih..
mngadu domba pada cik abang tersayang jer..
seb baik dia memahami dan cuba memujuk..
dan alhamdulillah..syukur pada Allah..
kali ke-3 check di klinik kesihatan kerajaan yang agak ramai tetamunya..
bila check, doktor kata ok..
tak perlu amik darah..aminnn.
aku leh senyum..
tak perlu menyusahkan orang lagi..
alhamdulillah..tak perlu buat orang risau and marah-marah..
aminn..syukur sangat-sangat..
cuma sekarang tinggal selsema..
sikit je lagi..
tadi dapat makan nasi ayam kat tesco..best sangat..
my paveret..ehehe..
pas solat, kawan racun beli gelang plastik RM5..
tapi serius chantek..
tapi tak amik gambar..hehehhe..
ada aku kesah?
mesti ada orang cakap camtu kan..ekekekee..
dah masuk hujung minggu dah pun..
esok sabtu ada kenduri kat umah en.assraf..
tak sure laginak pegi ke tak..
haih..
fikir-fikir lagi..sebab nanti orang ramai sangat..
segan la..
tu yang utama..MALU..
sebab lom ada apa-apa ikatan lagi even tunang pun..
tapi tak apala..balik kang tanya ngan akak dulu..
lau dia kata ok, ok lah..
tapi macam kesian pulak ngan akak..
camne ehk..=(

Tuesday, August 4, 2009

aku sambung entri semalam

ok, itu jer gambar-gambar yang sempat di ambil..yang lain-lain ada kat kamera my sis and my sis..serius frust sebab tak sempat bercinta ngan matahari jingga..huhuuu..takpe..suatu hari nanti akan pergi lagi..dan waktu itu bersama kekasih yang sentiasa di dada..hahahhaha..aku sukeee..layannnn..


ketam yang masin..

antara makanan-makanan yang di makan..sebenarnye ada banyak lagi..=)

beach gurl..

abang jerit kat waiter tu "cepatlaaa.."

tengok gigi saya..tak ada..hahhaa

ibu dia pun sangat lapar agaknye..

mari jumpa sojar putih

dia sangat lapar nampaknye..huhuu.

Monday, August 3, 2009

bulan-bulan sibuk

bismillah..

hari ni start keje dah masuk bulan August bulan 8 bulan kemerdekaan..
dan demam + batuk aku masih bersisa sampai la sekarang..malam tadi sampai rumah kul 9pm++..letih yang amat bila icah tak mo tido dari RNR Behrang sampai la Kajang..jap menjerit, jap menangis..haih..budak ini..
tapi takpela..practise make perfect..hhahahha..mengarut dowh..

aku dari mana?
hehehee..coti-coti..ke Lumut Perak..
kebetulan my sis ad Family Day MIDA untuk celebrate her bos yg bakal pencen..
and at the same time my sis yang kat Lumut pun hubby dia ada family day KD Jebat..
so we all join together la untuk memeriahkan majlis..=)
penat sangat..penat makan sebenarnye..balik umah semua bongkang..aku tido sampa kul 5pm..bangun mandi siap-siap keluar lagi..kali ni ke Billion, Manjung..akak nak cari baju untuk Afif n Icah..
dan aku sendiri, i bought a pair of shoes for myself..=)
kasut lagi..sebab lawa and susah nak cari kat kajang ni kan..
so now i got one already..
pastu takde g mana-mana dah..buah tangan pun sekadar ikan masin dan ikan bilis..
akan diberi pada mama babah..hehehe..ambik hati sikit..=)

hrmmm..lagi 2 minggu lebih kurang..nak puasa dah..hopefully puasa kali ni aku jalani dengan penuh dedikasi..ekeke..ayat..
takdela..harapnye puasa kali bawa satu kelainan dalam diri aku..untuk diri aku yang tak pernah sempurna ni..dan raya kali ni biarlah masih bersama abah..
abah..maaf ye..
dah sebulan tak balik jenguk abah..
rasa macam teruk sangat..
tapi apa kan daya..tiap minggu ada jer aktiviti nye..
dan tak lama lagi aktiviti aku bertambah pack!
ad project baru akan tiba..
tungguuu....
=)
ok lah entri kali gambar lom sempat upload..
akan di upload kendian k..
enjoy and cheers!!!

bukunota:
*hopefully my wish will be His command..aku mau sesuatu kelainan dalam hidup aku..untuk tidak dipandang rendah dan untuk tidak terasa rendah..

Thursday, July 30, 2009

macam haram!!!

kasihan sama dia..
baru celebrate birthday minggu lepas..
happy, gembira walaupun dapat hadiah bebelan dari ibu tercinta..
dan semalam 1 tragedi menimpa..
alhamdulillah..syukur dia tidak diapa-apakan..
apapun jadi pengajaran untuk semua orang bukan kaum wanita sahaja..
semua sekali..
jangan sesekali letakkan handbag anda di seat sebelah pemandu..
sangat la bahaya..setakat dia ambik handbag tu takpe..
kalau dia hunus nye pisau ke parang ke? lagi naya..
sebab semua pun terjadi pada anak saudara aku sendiri..
aniz..teresak-esak semalam bila dia call ibu dia..
alhamdulillah dia ok, cuma kad bank,ic,lesen, dan duit tunai anggaran lima ratus beserta cincin emas yang dia sengaja buka letak dalam beg..handphone naseb baik diriba..

haih..

aku pun tak faham kenapa diorang sanggup wat keje-keje macam ni..
macam yang sebelum-sebelum ni ada yang meninggal gara-gara peragut nilah..
ampun la..semua orang pun susah nak cari duit..keje sampai berjam-jam hanya untuk dapat kan beberapa ratus..ada pulak berapa puluh henget jer..macam nak mati keje..yang korang pulak senang-senang jer rembat..apa kejadahnya korang ni?aku cukup konpem mak bapak korang tak salah..tapi in the end lau polis or counselor tanya ko salahkan mak bapak..ko ingat ada ke mak bapak nak anak-anak dia jadi pencuri, perompak?sengal la korang-korang nih..macam tak ada akal..kata lelaki punya 1 nafsu 9 akal?mana kau campak segala akal-akal kau tu?sampai 1 nafsu pun kau tak boleh kawal?

na'uzubillah..

aku harap-harap dan doa agar korang-korang berubah..jangan terus jadi macam tu..sepandai mana pun kau buat keje-keje macam tu lama-lama Allah tarik juga nikmat yang kau dapat selama ni..

renung-renungkan dan selamat beramal
=)



today is 30th July 2009 means, 2 years ago he born to dis world to see the beautiful place for him to have fun and a year after that he got a sister..Muhammad Afif bin Yussman. He's big boy now..can talk, can say anything..but not so clear..as long as we understand what he want..like:

"nak air,nak air.."
"nak akan.."
"nak cuap.."
"ish..tpila!!"

haha..happy to see him grow up for 2 years..he just like my own son..love u very much..
HAPPY BIRTHDAY ABG AFIF..
be a gud boy, son and one day a gud man

love,
maksu

Monday, July 27, 2009

another weekend yang agak penat tapi besh! vol 2

layan album entry je la kali ni..tak tau nak cerita kan apa kali ni hehehe..cuma 2 hari yang agak penat dan memenatkan lah..satu masakan tak dan nak ambik gambar..asam pedas ikan merah air tangan aku..ekekeke..dah kena bedal sampai licin..huhuuu..alhamdulillah..habis..=) at the same time celebrate birhday icah, afif and kakak fara..so 2 kali potong kek and bli pizza kt PIZZA HUT yang cam dah kena tipooooo...cam haremm!! dahla servis suck!ish..wat penat and membazir duit aku je..=( apa pun in the end..masing-masing penat..layankan saja gambar-gambar dibawah..









another weekend yang agak penat tapi besh!








ini namanya "mandai" akak cakap ni masakan orang banjar..sedap..buat dari kulit buah cempedak..goreng garing2 and potongkan bawang and cili..sedap giler..tapi bagi yang selalu hangin tu jangan makan banyak-banyak =)







Friday, July 24, 2009

she is..



------------------------------------------------------------------------------------
nur adib: bapak ko chat x yun?

mozilla_4teen: alhamdulillah
mozilla_4teen: sihat2 mcm tu la ibah
mozilla_4teen: kdg2 skit kaki
mozilla_4teen: skt bdn
mozilla_4teen: org tua
mozilla_4teen: tak tntu ksihatan dia
mozilla_4teen: stakat ni dia pndai la nk pantang2 ni
mozilla_4teen: x main langgar jer

nur adib: bese la org tue

mozilla_4teen: tu la..
mozilla_4teen: ko tau x,aku x boleh bygkn lau 1 hr nti dia takde

*dah mula nangis*

nur adib: yun..
nur adib: jgn mcm tu
nur adib: ajal maut sm kt tgn ALLAH

mozilla_4teen: ye ibah
mozilla_4teen: aku tau smua tu
mozilla_4teen: cuma aku lom bersedia x ada dia

nur adib: kt kn redha..
nur adib: doakan die chat sll..n panjang umo

mozilla_4teen: insyallah..

nur adib: x pyh la pk sm tu
nur adib: kalo die pegi kt kn terima ngn redho..ko mesti tenang

mozilla_4teen: aku pn tak tau la ibah
mozilla_4teen: dr aku hlg abg ms drjh 1, pastu mak aku, pstu abg aku lg, pastu abg aku lg

nur adib: skrg kt kn la wat baik kt mak abah kt

mozilla_4teen: aku kdg2 jadi lemah sgt2

nur adib: yun..
nur adib: sm ade hikmah

*rasa ok*

mozilla_4teen: iyelah ibah

nur adib: aku dlu atuk aku mninggal waktu aku exam..aku yg jaga die waktu die sakit

mozilla_4teen: aku fhm dan cube fhm smua ni kehendak dan takdir allah

nur adib: aku tau die mniggal aku jd xleh study..
nur adib: aku sorg je cucu die yg xleh blik
nur adib: tp aku redho..
nur adib: ALLAH prmhkn exam aku n aku dpt A dlm subjek tu
nur adib: padahal aku x study

mozilla_4teen: alhamdulillah

nur adib: aku sentiasa pk ALLAH maha mengetahui segalanyer
nur adib: tula yg ko kn ade dlm dr ko yun

mozilla_4teen: thanks ibah

nur adib: tiap anak adam yg meninggal tglkn 3 perkara je dlm dunia ni

mozilla_4teen: aku syukur sgt Allah bg ko sbgai kwn aku dr kita kcik lg

nur adib: anak2 yg soleh n solehah,amal jariah n ilmu yg manfaat
nur adib: aku tau ko pon kwn yg baik utk aku
kdng aku nangis aku rindu kt ko

mozilla_4teen: ibah..ko ni
mozilla_4teen: jgn la cmtu
mozilla_4teen: aku pn rindu kn ko
mozilla_4teen: rindu dgn zmn2 kita main2 dlu

nur adib: byk perkara yg wat kt mkin jauh tp aku xkn lupe ko

mozilla_4teen: jatuh bngun kita sma2
mozilla_4teen: aku pn sma2
mozilla_4teen: aku x prnah lupa kt ko wlu ckt pn

nur adib: mm thamks yun
mozilla_4teen: thanks to u too
mozilla_4teen: sbb tu ms tak dpt g ko kawin aku ralat sgt

*sebak lagi*

-------------------------------------------------------------------------------------

itu cerita kami..ada banyak lagi..kalau Tuhan bagi kami masa untuk bersama-sama lagi pasti kami akan penuhi dan kongsi bersama, sama seperti kami di waktu anak-anak kecil..Nur Adibah Md Jaya..dia yang aku kenal dari kami sekolah rendah hinggalah sekarang..masih dia seperti dulu..kasih sayang kami tak pernah berubah walaupun dia telah jadi suri hati lelaki pujaan hati..

Tuhan..
Kau perdengarkan doa dia..
beri nyawa dalam perut dia..
agar dia merasa tenang dan gembira..
Tuhan..
Kau jagakanlah dia serta keluarganya untuk aku..
kerana aku tak mampu memberi apa-apa selain doa yang aku pinta dari Mu..
Tuhan..
Kau jagakan juga ayah dan keluarga ku..
semoga kami sentiasa di bawah rahmat Mu..
aku cinta kan Mu Tuhan..
ku harap Kau masih memberi aku peluang untuk mencari cinta Mu yang maha agung itu..
aminnn..

a note to be remember



selamat hari lahir untuk kakak..
semoga panjang umur
murah rezeki
diberkati dan dilindungi Allah selalu..
aminn..

love,
cik yun

Monday, July 20, 2009

the apple of my heart

what should i say?errmm..tiap kali balik keje, balik makan, cepat-cepat diorang lari ke pintu or grill

"su! su! su! aik oto.."

yang adik dok tersengeh-sengeh depan pintu..hati yang sakit pun leh jadi cool bila tengok dak dua orang ni..tengahari tadi bila makan abang dok mengekor aku ke dapur..katanya:

"nak akan..nak asi..epatla.."

padahal mak dia cakap dah makan bubur..tapi dia nak makan juga..ok lah..suap kan dia makan..banyak juga dia makan..anak2..hehehe..lapor saje keje kamu ye..=)

aku habis makan dia duk sorang-sorang kat sofa sambil main songkok cousin dia..aku geletek dia sampai dia gelak cam apa..haha! seronok..bila aku nak sembahyang, tengok2 dia dah lentok kat sofa..alahai..dah kenyang tidur ye..bagus anak maksu ni..hehehe..angkat dia letak bawah..kang tak pasal-pasal jatuh bedebab atas lantai..haru jer..

dan adik pulak tido kat bilik ngan mak..mak dia da letih sangat da..hari ni jer dua-dua buat suprise..akak aku citer dalam sibuk-sibuk mengemas tengok-tengok dua orang ni tak ada dah kat hall..tengok luar tak ada..akak naik atas, ya ampun..dua2 dah ada dalam bilik mak dia..huhuuhuuu...aktif betul dua-dua..and dua-dua pun muka sangat nakal..yang penting esok dah besar dengar cakap ibu ayah ehk? cakap maksu pun sama..jangan nakal..sayang kamu semua..

love,
maksu..



AUNI NAFISAH BINTI YUSSMAN



MUHAMMAD AFIF BIN YUSSMAN

superb weekend vol.2

this time would be an album entry..insan-insan mahluk Tuhan paling seksi yang buat weekend aku jadi superb..layaaannn...













superb weekend

tak macam hujung-hujung minggu yang biasa..pagi lagi akak dah kejutkan ajak gi pasar tani..normal routine aku buat tiap sabtu..alangkah indahnya dapat gi pasar dengan bakal suami tercinta..hahhaa..berangan lagi..malam sebelumnya tido jam 2.30am..keletihan yang amat sebab tolong my sister bersihkan rumah baru dia..itu baru part 1 yang hanya kami mampu buat buang segala macam pasir dan debu dari rumah tu..ya ampun..hampir lelah kami dibuatnya dek mengerjakan seisi rumah..bajet nak cuci sekali tapi kami berempat dah kehabisan tenaga..air REVIVE pun tak boleh revive balik kami punya energy..huhuu..jam 2am pegi mapley..dapat air nenas yang sejuk..legaaa...plus roti telur kari ikan..yummy2..sampai je kat umah mandi and selamat....

sabtu pagi selesai pergi pasar balik umah macam biase la rumah yang setiap hari nya huru hara..hehheee..after breakfast terus masuk dapur, siapkan bahan untuk masak MEE TOMATO request dari anak saudara HAWA..ok maksu masak untuk kita ok..tapi sayangnya..sebab dah penat memang tak dan nak ambik gambar..sebab baby icah dah sibuk nak tolong kat dapur..about 11am macam tu my sis in law sampai ngan anak-anak..terpaksa la kamu semua makan mee saje ye..habis masak tolong buat kek pulak..MOIST CHOCLATE CAKE..yum2..kek yang bakal di bawa ke rumah sahabat tercinta..itu pun lupa nak amik gambar..sbb aku bukan la camwhore punya orang..=)
lepas makan layan anak-anak kecil yang tak mahu tidur..adess..maksu kamu dah pancit da ni..boleh pulak masa tengah tidur tu diorang duduk atas badan la..main kepala la..huwaaaaaa!!! kejam betul kamu ye..akhirnya dapat tidur sekejap..sedar-sedar jam 3pm bangun mandi, sms encik assraf tersayang and dia sudah mahu on the way..cepat-cepat siap and 1st time menggayakan shawl jorjet hitam di kepala..cute pulak..=)

seterusnya..ke mydin kajang sebab en.assraf tersayang nak beli barang untuk presentation dia..ok..i'll follow u..after that makan nasi ayam yang tak berapa nak sedap kat mapley depan metro point..serius tak best! tapi jus nenas dalam tin tu berjaya buat tekak ni cool..=) misi en.assraf tak berjaya, terus ke CZIPLEE Kajang..yeah!! dapat juga barang yang di cari..alhamdulillah..kancil terus bergerak. destinasi seterusnya ialah hulu langat..en.assraf nak memesin rumput..dan saya ambil kesempatan tidur di kereta..naseb baik dia cool..hehehe..usai memesin rumput dan menunggu dia mandi kami terus ke tempat yang dituju..Apartment Mutiara, Jln Klang Lama..en.assraf tinggalkan kekasih hati nya ini bersama-sama teman tersayang..letak beg dan barang Huda and Cha'a ajak makan di seberang jalan..aku ingat dekat je kedai makan tu..kami terpaksa cross jalan besar dengan kenderaan yang giler banyak dan laju..seb baik malam-malam, so takde hal sangat la kan..tapi cuak juga..=) sampai kat kedai makan yang di idamkan, aku n huda order tomyam campur, and telur dadar bersama nasi putih+air suam..perhh..memang layan ar tomyam dia..kenyang giler..lupa laks..cha'a cuma isi perut dia dengan nasi goreng cendawan..ok la tuh! sampai rumah jam 12am, aku mandi dan salin baju..pastu kitorang menghadap tv yang takde cerita best and tenet yang lembab..aku rasa aku boleh banne C***** 3G ni..cam hampeh! dah penat bercerita last-last kami tertido jam 2am..gud nite...

tidur yang best sampai la jam 9.30am, terus bangun mandi..huda da siap beli b'fast untuk kami..thanks alot dear..lepas makan kami just tengok tv sampai la cerita MELODI yang berjaya buat aku tido setiap kali tengok rancangan tu..hahahaha! BORING! aku hanya berminat nak tengok jalan-jalan cari makan..dan kebetulan dia buat kat Prima Saujana ni..hehhee..bangun dari tido jer terus cari makan..MAKAN lagi?haha..kali ni layan roti and tuna..memang syok..habis makan kami borak-borak sampai la jam 5pm..en.assraf tersayang dah kirim sms yang dia dah otw..hurey! dapat jumpa dia lagi..perut dah berbunyi..menyatakan hasrat pada dia yang aku nak makan siakap 3 rasa dan dapat..alhamdulillah di hulu langat..boleh tahan masakan dia..harga pun berpatutan..dan jam 7.00pm sampai la di rumah..so tired and sleepy..but having such a gud moment to be remember..haha..love ya!

Friday, July 17, 2009

hampeh

pagi-pagi ni mula la aku rasa hangin 1 badan..mana taknya, orang-orang kat ofis ni pakat datang lambat..macam S**L! serius aku geram..datang lambat pastu suka-suka ganti lepas waktu kerja..bukan buat kerja pun main tenet..macam aku tak tau..semuanya pun aku tau..semuanya pun kaki kipas susah mati..depan bos macam lahanat berlakon..bila bos tak ada semua jadi setan..BENGANG!!!!!!!!!!!!!!

dan esok hari sabtu, baru ingat nak relaks-relaks pergi pasar kemas rumah tanpa ada baby..tiba-tiba pagi ni the baby sitter just told me that the baby's parents will go to sungai buloh?sungai buloh ka?bukan kata mak baby nak pergi spa?what the h***??? aku rasa cam nak mati pun ada..seb baik dah ada plan untuk lepak rumah kawan..release sikit tekanan darah kat otak aku ni yang mulanya tulang belulang semua nak bersepai terabur kat lantai..hari ni pulak ada request suruh aku balik awak semata-mata nak kena amik anak dara orang balik dari camping yang cikgu sekolahnya langsung tak bertanggungjawab. memang SUCKS! cikgu sekolah tu..apa nak jadi entah.dah engkau suruh budak tu jadi wakil sekolah kau la pergi anta pergi dan balik budak tu.kenapa nak jadi tanggungjawab mak dia pulak?? tak sengal ke???? aku jumpa cikgu dia memang aku tibai maki cukup-cukup..mentang-mentang sekolah macam best tapi benda-benda camni takleh fikir ke???? 2,3 hari ni memang ada je benda buat aku marah..tapi semuanya aku simpan..aku diam..jadinya macam nilah..makian aku berbakul-bakul..sengal lagi seorang minachi dalam ofis tu.."tolong print itu, tolong print ini.." mangkuk!

dahla..nanti aku sambung lagi sesi hampeh ni..dah rasa sebal giler dah ni..aku nak amik half day hari ni aku tak dulik!

Thursday, July 16, 2009

friendship




haih..
dah lama dia jadi pengantin..
dah sebulan..tapi baru sempat upload gambar ni..
hehehe..credit to my fren meikato sebab tolong editkan gambar ni..
to erna: semoga awak bahagia bersama suami tersayang..banyak-banyak kan sabar dalam rumahtangga..ececehh..macam la aku dah berumahtangga nak nasihatkan orang..hehehe..cau cin cau..

abah



hanya dia seorang..yang aku sayang nombor satu di hatiku

p/s: encik assraf..sory la ye..abah saya lelaki paling hensem dalam hidup saya..dan dia lah segala2 nya..

Friday, July 10, 2009

getar..debar..

"dug dug dug dug.."
dari kelmarin lagi
kenapa agaknye?
aku jadi tak tenteram
aman damai rasa mengurang
rasa mencurang
ish..
tak best betul

2 hari ni mencari sesuatu
tapi tak jumpa-jumpa
sampai la hari ini
tak jumpa juga
tak ngapa la
lupakan
tak penting pun
yang penting hari ke dua hujung minggu ini
akan menambahkan lagi getar kat jantung ni
konpem

hey hati..awak kena rileks tau
jangan gelabah
bukan ada apa pun
hehehehe...

Monday, July 6, 2009

kat mana lagi?

kat sini je la..
mana lagi nak meluah..
mana lagi nak meludah..
mana lagi nak meresah..
kat sini je la..
aku tak ada tempat lain kecuali YG MAHA ESA..
aku cuba..tapi aku tak sekuat mana..
aku dah cuba dan aku terus mencuba..
mungkin itu lah apa yang aku dapat atas segala apa yang aku buat selama ni..
dan aku redha, aku masih bernyawa dan berpeluang..
manusia..takkan pernah rasa cukup..
cemburu, iri hati semua ada..
tak pernah rasa puas..
1 dalam 1000 yang punya rasa yang cukup sempurna itu..
haih..
aku penat..nak saje aku berkalih arah..
dari 2 ke 1..sampai bila-bila..
boleh ke?soalnya otak kepada hati..
ikut hati mati..ikut rasa binasa..
aku tak ada hati mungkin..
aku tak ada rasa jua mungkin..
kenapa dia tak faham?atau dia buat-buat tak faham?
atau dia juga sengaja tidak mahu faham kerana iye boleh menjadikan jatuh air mukanye..
"i drop his waterface"
so what?my waterface already drop and deep down..
no one knows that?reacting like it never happen..but always..
for what? for the sake of other people hearts!

bila mana kau tak perlukan kau lepaskan lah aku yang tak semenggah mana ini..
biarkan aku seorang..
biarkan aku cacat dan pincang..
biarkan biarkan biarkan..
biar aku terbiar..
kerana aku tahu..
masih ada yang menunggu aku..
seburuk mana aku Dia tetap menanti dan menyayangi..
Pangillah aku untuk ke pintu Mu..
Serulah aku untuk ke cahaya Mu..
Berilah aku angin yang tenang itu...
Berikanlah aku nyaman itu..

in a deep stress and like to rest in peace..if i could have the peace..

Wednesday, July 1, 2009

selamat ulang tahun sayang..


happy birthday syg..
semoga panjang umur..
murah rezeki..
diberkati dan dilindungi Allah selalu..
semoga impian kita tercapai untuk hidup bersama..
love u so much..
1 July 2009

Thursday, June 25, 2009

aku tak mau rindukan benda

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While youre far away dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever

Every moment spent with you is a moment I treasure
I Dont want to close my eyes
I dont want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I dont want to miss a thing

Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I dont want to miss a thing

Lying close to you feeling your heart beating
And Im wondering what youre dreaming
Wondering if its me youre seeing
Then I kiss your eyes
And thank God we're together
I just want to stay with you in this moment forever
Forever and ever

I Dont want to close my eyes
I dont want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I dont want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I dont want to miss a thing

I dont want to miss one smile
I dont want to miss one kiss
I just want to be with you
Right here with you, just like this
I just want to hold you close
Feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment
For all the rest of time

Dont want to close my eyes
I dont want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I dont want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I dont want to miss a thing
Dont want to close my eyes
I dont want to fall asleep
I dont want to miss a thing

Thursday, June 11, 2009

lintangan yang kusut

hari ni dapat berita kematian lagi..jiran di kampung baru saje menghembuskan nafasnye yang terakhir..meninggalkan seisi dunia dan seluruh masa duniawi..menghadapi sakaratul maut..panjat doa pada Tuhan moga ditempatkan roh nye dikalangan yang beriman dan beramal soleh..aminn..

tirai itu terungkai..
segala rasa yang terpendam terlerai urai..
melihatkan segala isi hati yang mengikut rintik airmata itu..
luah dan luah kan segalanya..
hamburkan semua yang ada..
untuk pengubat si lara..

parit itu bergenang..tenang..
ikan tidak berenang..
budu tidak kelihatan..
semuanya kelam..

mentari terang sudah kelam jingga..
membiaskan warna-warna indahnya..
sabarlah sayang..
yakin bahawa di suatu hari ada indah untuk kamu..

pada yang mengalami saat-saat kehilangan dan kegoyahan,tabahkan hati lihat mentari..senyum..=)

Tuesday, June 2, 2009

jiwa-jiwa dan hati-hati

seperti pagi ini telah aku lorekkan..

"maaf kerna selalu ungkapkan kata maaf pada kamu..
MAAFKAN SAYA
kerna tidak menjadi yg terbaik dlm hidup kamu
maaf juga sebab tak bisa jadi yg sempurna utk diri kamu..
maaf sebab saya tak sekuat mama awak
maaf sebab saya tak selembut kakak awk
maafkan saya untuk semuanye
saya dah terlahir begini dan menjadi begini..
saya cuma minta Tuhan bagi saya kekuatan utk terus menyayangi awk smpai akhir hayat saya..
saya cuma minta Tuhan bagi saya masa untuk jaga awak smpai bila-bila
saya cuma minta Tuhan bagi kita peluang untuk hidup bersama sebagai suami isteri yang sah
saya cuma minta pada Tuhan jadikan saya seorang anak, isteri dan ibu yang baik suatu hari nanti
saya cuma minta pada Tuhan sekelumit masa untuk saya bertaubat pd DIA..
dan beri saya peluang untuk tebus segala silap dan dosa saya
saya cuma minta pada Tuhan tetapkan hati awk untuk saya dan hati saya untuk awk..
sebab saya sayangkan awak..Demi Allah.."

Friday, May 29, 2009

sudah akhir hari..malam yang seri

dalam bulan ni x banyak entri..maknanye aku ok..
alhamdulillah..syukur dengan nikmat yg Tuhan berikan..
segala keamanan di hati dan jiwa nurani..
dan hari ini merupakan hari terakhir bagi aku yang kerja sampai hari jumaat je dalam bulan mei ni..masuk minggu depan dah bulan Jun..
cepat masa berlalu..
lambat detik waktu..
yang aku tunggu..
sabar..untuk bersatu..

dan malam ini akan disaksikan oleh pasang mata dan telinga dan juga segala panca indera yang ada..sahabat yang dulu menangis merayu apabila rambutnye yang panjang hingga ke punggung itu akan sah menjadi suri hati seorang insan anak adam yang berjaya mencuri hatinya yang sangat kental itu..haha..AYNA..gabungan nama kami dari zaman sekolah yang aku ciptakan..
dia, manis,garang, rajin, pandai, dan kadang2 gelabah..hahaha..itulah dia ERNA..pendek je namanye..tapi orangnye agak tinggi dan chantik..u gojes syg..aku harapkan dia akan jaga kau sebaik mungkin sebagai mana kau telah mencuba yang terbaik untuk menerimanya dahulu..
hey..pastikan ukirkan senyuman yg manis dan indah malam ini untuk dijadikan memori..
aku sayang kamu sangat2 tau..

*sedih*

*senyum*

tunggu aku pulang esok hari dan bertandang ke syurga indah kamu..
jangan menangis lagi ok..
selepas malam ini kamu sudah punya suami untuk berlindung..
tiada lagi aku seperti di darjah satu dahulu..
haih..memori..sebab tu juga aku tak hendak datang malam ini..
pasti aku yang emo..hahahha..hilang kawan bujang..huhuhuu..

ok, cheers ya sayang..

Semoga jadi isteri dan bakal ibu yang baik2 suatu hari nanti..aminn..

Selamat Pengantin Baru:
ERNA & ZAMRI
30.05.09

Thursday, May 7, 2009

limbungan hati dan kasih

aku terjebak lama sudah dalam semua ni..
tak mampu untuk aku berbalik semula pada yang dahulu..
tapi tak bermaksud aku tidak suka dan redha..
aku sekadar okay dan sangat bersyukur untuk semua ini..
atas segala kurniaan dan rahmat Nya..
waima aku terkadang ranap dan hancur..
cuba untuk bangkit dan gagahkan segala sendi-sendi dan tulang belulang..
cukup musim keranapan dan kehancuran yang pernah aku ciptakan dahulu..
tidak sekali aku letakkan berat salah itu di bahu tuan yang lain..
di bahu tuan yang tidak berbau dosa..mungkin..
dan aku terima itu untuk satu dan tiga ujian yang harus aku hadapi..
dan lima dan tujuh ujian lagi bakal mendatang dan akan terus datang sampai benar-benar tiang jambatan itu kukuh dan tak goyah..
untuk diri yang terlalu banyak kekurangan..
sedekahkan lah aku pelita itu untuk terangi jalanan yang suram..
walau cahaya nya samar tapi masih membantu menunjuk jalan..
untuk lihat terus ke hadapan dan belakang itu cuma kenangan..
menyediakan diri dengan mukadimah-mukadimah yang bakal diberi..
mempersiapkan hati untuk segala tohmah dan caci..
memperindahkan jiwa untuk segala macam rasa..

Tuhan,Perdengarkan aku untuk segala kalimah Mu yang besar dan agung
Perkuatkan ketahanan diri ini dengan kasih Mu yang melaut
Perindahkan jiwa ini dengan nur Mu yang memancar
Aminn..

*Leaving the darkness and emptiness to be in the site of shine and full of happiness :)

Monday, May 4, 2009

bulan baru..

masuk ofis setelah berlama-lamaan cuti..
ada sama abah dan kakak datang dari kampung
riuh sekejap rumah untuk 2 hari
seronok dan letih
yela..hari-hari yang tiada hujan
tapi alhamdulillah..
angin sejuk sentiasa ada..
nature is nice..
spending the time with Abah is such a gud moment i have..
bila lagi kan, berbual-bual bersama si tua itu tapi masih kacak walaupun kedut seribu jelas di wajahnya..
aduhai..sangat indah dan mengasyikkan..
jadikan satu memori kala mana suatu hari pasti dia di jemput 'pulang'
mungkin waktu itu aku sudah kembali menjadi si anak kecil yang menangis kerana tidak dapat apa yang dihendakkan..sakit..
what ever it is..aku masih berdoa dan tetap berdoa supaya dia terus dipanjangkan umur dengan kesihatan yang sempurna..amin..
walaupun aku tahu aku tidak dapat untuk menghalang segala qada' dan qadar Nya kan..
cuma yang pasti aku harap kan aku masih punya waktu untuk membahagiakannya..
punya waktu untuk melihat dia terus tersenyum..
punya waktu untuk terus bersembang-sembang..
punya waktu untuk membelikan persalinan baru untuk hari raya..
punya waktu untuk mendengar dia mengaji dan berzikir..
punya waktu di mana dia bisa melihat aku bahagia dengan pilihan hidupku..

Tuhan,
bolehkah beri semua kesempatan itu untuk aku?
bolehkah beri semua peluang itu untuk aku?
aku tahu Kau pengasih dan penyayang
dan aku tahu Kau pasti beri peluang itu untuk aku ini
bolehkan Tuhan?
rabbanaa aatinaa fid dunyaa hasanah..
wafil aakhirati hasanah..
waqinaa 'azabannar..

Thursday, April 30, 2009

mati

Tuhan..
terima kasih atas pemberian indah ini..
kembali kan dia untuk aku..
terima kasih yang amat..
syukur alhamdulillah..
kau hidupkan kembali jiwa yang mati ini..

Sayang,
aku sudah cakap kan..
aku belum mati lagi..
aku masih hidup untuk kau tunaikan janji-janji kau pada aku..
nah..sekarang sudah terbukti dan aku tahu..
kau masih sayangkan aku..
terima kasih kerana memaafkan..
terima kasih kerana mahu menunaikan janji..
:)